Menu

FAQs

Waarom inschrijven voor een online dating site?
Veel mensen zijn tegenwoordig op een site voor online dating actief. Er zijn echter ook genoeg mensen die de meerwaarde er niet van inzien. Toch is het handig, zeker wanneer jij in real life maar lastig op iemand afstapt. Online is deze drempel namelijk niet aanwezig. De meeste mensen maken bij online dating dan ook een stuk makkelijker contact met anderen. Daarbij komt dat er meer en meer mensen actief zijn op datingwebsites. Het aantal leden is de afgelopen jaren explosief gegroeid. Hierdoor word de vijver waaruit jij kunt vissen steeds groter en groter. En het vinden van een leuke date dus ook!

Welke dating apps zijn het populairs?
Er zijn vandaag de dag talloze sites die zich richten op online dating. Door de groeiende vraag zijn de datingsites als paddenstoelen uit de grond geschoten. Het zijn echter niet alleen meer de sites die populair zijn. Zo gebruiken steeds meer mensen een app om op het internet een date te scoren. Een aantal apps zijn ontzettend populair in ons land. De populairste is ongetwijfeld Tinder. Ook Badoo scoort bijzonder goed. Deze twee apps zijn voornamelijk gericht op jongeren. Elitedating is daarentegen weer populair onder 30-plussers met een universitaire opleiding die een serieuze relatie zoeken. Voor vrouwen is Bumble een goede app, want zij hebben hiermee meer controle dan bij bijvoorbeeld Tinder. Tot slot wordt ook Happn meer en meer gebruikt in ons land.

Wat kun je als jongeren doen voor succesvol daten?
Jongeren zijn tegenwoordig veelvuldig actief op datingapps als Badoo, Tinder en Happn. Hiermee kunnen zij makkelijk in contact komen met iemand van het andere geslacht. Heb jij inmiddels een leuk iemand ontmoet? Dan worden er vast en zeker berichten over en weer gestuurd. Mogelijk zijn jullie al toe aan een vervolgstap. In dat geval volgt er waarschijnlijk een echte date. Bij zo’n date in real life is het belangrijk dat het gesprek niet stilvalt. Dit kan namelijk weleens funest zijn voor het vervolg van het datingproces. Daarnaast is het altijd raadzaam om de eerste keer in het openbaar af te spreken. Op deze manier zijn er meerder mensen die een oogje in het zeil houden, waardoor de kans op gevaar klein is.

Wat zijn valkuilen bij online dating?
Sommige mensen daten naar hartenlust op het internet. Zij grijpen alle kansen aan om maar met mensen van het ander (of hetzelfde) geslacht in contact te komen. Zodra er een connectie is, wordt er direct een bericht gestuurd. Indien er geen antwoord volgt, stuur jij mogelijk nog een berichtje. Doe dit vooral niet. Je komt op deze manier opdringerig over, waardoor je vermoedelijk nooit een reactie van de ander krijgt. Daarnaast is te snel toehappen ook een valkuil bij online dating. Spreek niet direct in het echt af wanneer je de ander nog niet goed kent. Zorg eerst dat je hem/haar leert kennen of dat je weet met wie je te maken hebt. Pas dan is afspreken een goed idee.

Hoe vind je de beste match op een dating site?
Steeds meer mensen zijn vandaag de dag actief op een dating site. Dit maakt het er niet makkelijker op om de beste match te vinden. In sommige gevallen is het zelfs zoeken naar een speld in een hooiberg. Gelukkig zijn er een aantal acties die jij kunt ondernemen om sneller een geschikte match te vinden. Allereerst is het belangrijk dat jij weet binnen welke doelgroep jij het wilt zoeken. Daarnaast kun je bij sommige dating sites en apps een afstand instellen. Hiermee voorkom je dat jij wordt voorgesteld aan mensen uit de andere kant van het land. Tot slot zijn er nog talloze andere filters, zoals leeftijd en geslacht.

Wat zijn de gouden tips voor een succesvolle relatie?
Na succesvol online dating is de kans aanwezig dat er een relatie uit voortkomt. In dat geval is het zaak dat deze zo lang mogelijk stand houdt. Dit is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Het eerste ingrediënt voor een succesvolle relatie is vertrouwen. Zorg dat jij jouw partner vertrouwt en andersom. Daarnaast moet jij jezelf kunnen zijn. Indien dit niet het geval is, heeft jullie relatie waarschijnlijk weinig kans van slagen. Jij wilt immers niet telkens aan het lijntje worden gehouden. Tot slot is ook te veel ruzie niet gezond. Af en toe een conflict of meningsverschil hoort erbij, maar het moet niet dagelijks voorkomen.