Datingadvies voor jongeren

Vroeger ontmoetten veel mensen hun partner nog tijdens een avondje uit. Tegenwoordig gebeurt dit nog steeds, maar wel aanzienlijk minder. Jongeren zijn namelijk steeds meer digitaal gaan leven. Veel jongeren vinden het hierdoor zelfs lastig om contact te maken in het echte leven. Hierdoor stappen zij bijvoorbeeld minder snel op een leuke leeftijdsgenoot af tijdens het uitgaan. Gelukkig zijn er tegenwoordig ook op het internet genoeg mogelijkheden om een leuke partner te ontmoeten. Neem bijvoorbeeld de talloze dating sites Heb jij een leuk iemand ontmoet op het internet? Dan zijn er vast en zeker al de nodige berichtjes over en weer gegaan. Klikt het? Dan willen jullie vast en zeker een keer met elkaar op date. Betreft het jouw eerste date? Dan kun je vast en zeker wel wat advies gebruiken. In de onderstaande tekst geven wij jou wat datingadvies.

datingsite

Zorg dat het gesprek niet stil valt

De meeste jongeren die elkaar ontmoeten via online dating, knopen via de chat een gesprek aan. De afstand is in dat geval nog behoorlijk groot. Hierdoor is er geen drempel en verloopt het gesprek vaak makkelijk en soepel. Spreken jullie in real life met elkaar af? Dan is de kans groot dat het een stuk lastiger is het gesprek op gang te houden. Veel jongeren worstelen hiermee. Zorg er echter altijd voor dat het gesprek niet stil valt. Dit zorgt doorgaans namelijk voor ongemakkelijke situaties. Weet je niet wat je moet zeggen? Stel dan een oppervlakkig vraag. Pas echter wel op dat het gesprek niet te veel op de vlakte blijft. Een beetje diepgang kan nooit kwaad.

dating

Spreek in het openbaar af

Heb jij voor het eerste met iemand afgesproken die je ontmoet hebt via een dating site? Spreek dan altijd op een openbare plek af. Bij online dating weet je namelijk nooit wie je echt tegenover je krijgt. Het zou maar zo kunnen dat de persoon met wie jij een klik hebt zich voordoet als iemand anders. Bij degene thuis afspreken kan in dat geval voor gevaarlijke situaties zorgen. Indien jullie in het openbaar afspreken, is dit een stuk veiliger. Er zijn dan immers meerdere mensen die jullie in de gaten kunnen houden. Klikt het na de eerste date nog steeds? Dan kunnen jullie bij een eventuele vervolgdate natuurlijk wel bij iemand thuis afspreken.

5 thoughts on “Datingadvies voor jongeren”

 1. Joost Meijers schreef:

  In het openbaar afspreken mag dan wel safe zijn, maar ik vind het lang niet altijd prettig. Althans, niet wanneer je in een kroeg gaat zitten. Het is er vaak rumoerig en in het weekend staat er vaak wel muziek aan. Het is dan lastig om een gesprek aan te gaan met elkaar. Mijn advies: kies voor een rustige plek.

 2. Natasja M. schreef:

  Ooit één keer de fout gemaakt om direct bij een jongen thuis af te spreken. Nou, dat liep dus helemaal verkeerd. Hij wilde direct met me naar bed, maar daar zat ik echt niet op te wachten. Ik werd bijna gedwongen… Gelukkig wist ik door een slimme truc zijn woning te ontvluchten. Voortaan toch maar eerst in het openbaar afspreken.

 3. Rodney Venema schreef:

  Het niet stilvallen van het gesprek vind ik een hele goede tip, maar het is makkelijker gezegd dan gedaan. Ik heb het onlangs zelf nog ervaren. Op de dating site ging het praten een stuk makkelijker, maar in real life wist ik niet goed wat ik moest zeggen en mijn date eveneens. Gelukkig heeft het geen gevolgen gehad en hebben we nogmaals afgesproken.

 4. Raymond J. schreef:

  Ik vind het jammer dat veel jongeren zich tegenwoordig al inschrijven voor een datingsite. Wij moesten vroeger gewoon op iemand afstappen wanneer we iemand leuk vonden. Tegenwoordig vindt het meeste contact al op afstand plaats. Jammer, maar dat hoort kennelijk bij de digitalisering van de samenleving…

 5. Riny Wetering schreef:

  Ik vind het een vrij zorgelijke ontwikkeling dat zelfs jongeren nu al het internet opgaan om een partner te vinden. Vroeger ontmoette je elkaar gewoon in het openbaar. Dat is toch veel leuker en spontaner? Mijn advies aan jongeren is dan ook: ga vooral de straat op en zoek hier naar een leuke jongen of een leuk meisje. Je wilt later toch niet vertellen aan iedereen dat jullie elkaar via het internet ontmoet hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *