Drie aandachtspunten voor een succesvolle relatie

Lukt het jou maar niet om in real life een partner te vinden? Dan is de kans groot dat jij inmiddels gestart bent met online dating. Jouw uiteindelijke doel hiervan is natuurlijk om een leuk iemand te ontmoeten en hier een relatie mee te krijgen. Heb je nog niet eerder een relatie gehad? Dan kan het betrekkelijk lastig zijn om een succesvolle relatie op te bouwen. Dit is namelijk makkelijker gezegd dan gedaan. Veel mensen denken er helaas te makkelijk over, waardoor een relatie binnen de kortste keren op de klippen loopt. Dit willen dating sites natuurlijk voorkomen en wij ook! Daarom zetten wij hieronder drie aandachtspunten voor een succesvolle relatie op een rijtje.

1. Vertrouwen is de sleutel tot succesdating

Het belangrijkste in een relatie is vertrouwen. In het beginstadium van een relatie zijn mensen soms nog wat wantrouwend, maar na verloop van tijd moet jij je partner toch echt gaan vertrouwen. Zonder vertrouwen heeft een relatie namelijk weinig kans van slagen. Het is bijvoorbeeld niet gezond wanneer jij telkens controleert waar jouw partner is of wat hij/zij op een bepaald moment uitspookt.

2. Wees jezelf

Sommige mensen passen zich aan hun partner aan. Dit is natuurlijk goed, want in een relatie moeten beide personen concessies doen. Het moet echter niet zo zijn dat jij de enige bent die je aanpast, terwijl jouw partner kan doen wat hij/zij wil. Het is belangrijk dat geen van beide niet meer zichzelf kan zijn. Ben jij momenteel niet meer jezelf in de relatie? Vraag jezelf dan af of de relatie kans van slagen heeft. Jezelf kunnen zijn is namelijk één van de hoofdingrediënten van een succesvolle relatie.

date

3. Vaak crisis of juist niet?

Heb jij zo af en toe ruzie met jouw partner? Vraag je dan niet direct af of jullie relatie wel een succes kan worden. Ieder stel heeft namelijk wel ruzie in een relatie. Dit hoort er nou eenmaal bij. Een ruzie kan er zelfs voor zorgen dat jij en je partner dichter bij elkaar komen en een relatie dus succesvoller wordt. Het moet echter niet zo zijn dat jullie dagelijks met elkaar in de clinch liggen. In dat geval is er geen sprake van een positieve relatie. Hebben jullie vaak ruzie? Dan hoeft dit natuurlijk niet direct einde relatie te betekenen. Ga vooral eerst het gesprek aan met jouw partner. Misschien helpt het en wordt jullie relatie alsnog een succes. Laten we het hopen!

4 thoughts on “Drie aandachtspunten voor een succesvolle relatie”

 1. S. W. schreef:

  Ik en mijn vriendin hebben betrekkelijk vaak ruzie, zo’n twee keer in de week. Persoonlijk vind ik dit te vaak. Meerdere malen over gesproken met elkaar, maar het wordt niet beter. Vaak gaat het na het gesprek een paar weken goed en dan begint het weer opnieuw. Heeft onze relatie nog kans van slagen?

 2. Karel schreef:

  Een vriend van mijn heeft een meisje ontmoet via Tinder en ze hebben nu een relatie. Voorheen was hij altijd de eerste die zat te zeuren als er iemand niet mee ging stappen, maar nu is hij er zelf nooit meer bij. Hij is zichzelf niet meer. Ik vermoed dat hun relatie niet lang stand gaat houden.

 3. J. van Loon schreef:

  Heb inmiddels al een aantal jaar een vriending. We hebben elkaar ontmoet via online dating. In het begin vertrouwden we elkaar nog niet helemaal, maar dat vind ik ook niet gek. Je bent toch nog wat vreemd voor elkaar. Inmiddels is dit wantrouwende geheel verdwenen. Sterker nog, het heeft plaatsgemaakt voor blind vertrouwen.

 4. Anouk K. schreef:

  Verschrikkelijk dat je mensen tips moet geven over hun relatie. Je weet zelf toch wel wat wel en niet goed is voor jouw relatie… Ik kan me het echt niet voorstellen dat er mensen zijn die dit soort zaken nodig hebben. Volgens mij moet je dan echt bij jezelf te rade gaan, want dan zit er iets niet goed in je relatie volgens mij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *