Hoe vind jij jouw beste match op het internet?

match

Online dating werd een aantal jaar geleden nog bestempeld als not-done. Tegenwoordig is alles echter anders. Meer en meer mensen gaan via het internet op zoek naar een leuke partner. Hierdoor is het aantal datingsites de laatste jaren explosief gegroeid. Zoek jij nog een leuke partner? Dan is de kans groot dat jij je ook tot het internet richt. Doordat steeds meer mensen zich inschrijven voor een dating site, is het echter niet makkelijk om een geschikte partner te vinden. Worstel jij hier ook mee? Dan ben je hier aan het juiste adres. Wij vertellen jou hier namelijk hoe jij jouw beste match vindt!

Wat is je doelgroep?

Er zijn tegenwoordig veel datingsites die zich richten op een speciale doelgroep. Daarnaast zijn er ook talloze sites voor online dating die eigenlijk door iedereen gebruikt worden. Voor jij een goede match kunt vinden, moet je dan ook weten in wat voor een doelgroep jij het wilt zoeken. Zoek jij iemand van boven de dertig? Schrijf je dan niet in voor een datingwebsite die zich uitsluitend richt op jongeren. De kans dat jij hier een geschikte match vindt, is namelijk niet groot. Bepaal daarom altijd eerst je doelgroep voordat jij je inschrijft voor een datingwebsite. In dat geval vind jij sneller jouw beste match.

sign up

Binnen welke straal wil jij het zoeken?

Sommige sites of apps voor dating bieden de mogelijkheid om binnen een bepaald gebied te zoeken. Voorbeelden hiervan zijn Tinder en Badoo. Jij schakelt jouw locatie in en vervolgens stel je zelf in binnen welke straal vanaf jouw locatie er gezocht wordt. Iedereen die zich binnen deze locatie bevindt, kan een potentiële match voor jou zijn. Hierdoor is de kans niet groot dat jij voorgesteld wordt aan iemand uit de andere kant van het land. Gelukkig maar, want hier zit jij vast en zeker niet op te wachten.

Maak gebruik van andere filters

Naast de doelgroep en locatie bieden veel datingsites nog meer filters aan. Zo kun jij bijvoorbeeld zoeken op leeftijd. Door te zoeken binnen een bepaalde leeftijdsgroep sluit jij uit dat je met veel jongere of veel oudere mensen in aanraking komt. Daarnaast kun je ook nog filteren op geslacht. Ben jij een man en zoek je een vrouw? Dan kan filteren op geslacht reuze handig zijn. Hierdoor voorkom jij namelijk dat je wordt voorgesteld aan andere mannen. Voor vrouwen werkt dit natuurlijk net zo.

5 thoughts on “Hoe vind jij jouw beste match op het internet?”

 1. José Bel schreef:

  Voordat ik mij inschrijf bij een datingsite kijk ik zelf altijd eerst naar de doelgroep van de betreffende site. Gaat het om mannen en vrouwen? En welke leeftijd is er actief op de site? Pas als dit aansluit bij mijn doelgroep, schrijf ik me in. Anders heb je er namelijk niet veel aan. Je komt dan voornamelijk in contact met mensen die je niet interesseren.

 2. Frank ter Woorde schreef:

  Enige tijd geleden uit nieuwsgierigheid Tinder gedownload. Moet zeggen dat het een geinige app is, maar je moet niet vergeten je afstand in te stellen. Had laatst tien matches achter elkaar, maar die kwamen zo’n beetje uit het hele land. Er kwam er geen één bij mij uit de buurt. Toen toch maar even mijn afstand ingesteld, haha.

 3. Pauliene S. schreef:

  Ik ben al behoorlijk lang actief op meerdere datingsites, maar het is lastig om een goede match te vinden. Vaak kom ik er na een tijdje achter dat ik en mijn match(es) toch te veel van elkaar verschillen en dan kan ik weer opnieuw beginnen. Maar ik gooi het bijltje er niet zo maar bij neer, want ik kom vast en zeker een keer een goede match tegen!

 4. A.W. schreef:

  Bij een datingsite kun je meestal een afstand invullen. Ik ken genoeg mensen die zich richten tot hun direct omgeving. Dit begrijp ik alleen niet. Liefde is toch niet gebonden aan een afstand? Als je de perfecte match wilt vinden, moet je mijns inziens door het hele land zoeken. Wie weet woont de liefde van jouw leven wel aan de andere kant van het land. Misschien niet ideaal, maar het zou zonde zijn als je jouw prins op het witte paard hierdoor misloopt!

 5. Johnny S. schreef:

  Nou, ik heb mij na lang twijfelen toch maar eens ingeschreven voor een online datingsite. Moet zeggen dat het me toch vies tegenvalt. Wordt voorgesteld aan allemaal mensen die veel jonger of veel ouder zijn dan ik. Las hierboven iets over filters, maar dat kan ik niet vinden. Kan iemand mij misschien helpen? Zit zelf op Lexa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *